BiH

Šulić: Groteskno kad iz Sarajeva govore o miješanju u unutrašnje stvari BiH

Šulić: Groteskno kad iz Sarajeva govore o miješanju u unutrašnje stvari BiH
Foto: Dražan Pozderović/Arhiva | Šulić: Groteskno kad iz Sarajeva govore o miješanju u unutrašnje stvari BiH
Srna

​BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je groteskno kad neko iz Sarajeva govori o miješanju u unutrašnje stvari u BiH.

"Digla se sarajevska čaršija. Zamislite koliko je groteskno kad neko iz političkog Sarajeva kaže da se neko miješa u unutrašnje stvari u BiH, kao što to za Mađarsku kaže Adil Osmanović", rekao je Šulić Srni.

Prema njegovim riječima, to oko sankcija nimalo nije unutrašnje pitanje BiH, osim ako u SDA slučajno ne misle da EU treba da sarajevsku politiku prepozna kao svoju unutrašnju.

"U BiH sve vrvi od kojekakvih stranaca koji se miješaju i petljaju u unutrašnja pitanja, pa se Osmanović ne žali. Navalite kao ose na svakoga ko ne misli kao vi. Žali Bože domaćih i svjetskih resursa potrošenih na ovu nemoguću histeričnu zemlju kakva je BiH", rekao je Šulić.

Nakon pisanja sarajevskih medija da je evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji krajem novembra dogovorio s Miloradom Dodikom održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, potpredsjednik SDA Adil Osmanović je u tom kontekstu pomenuo mađarskog premijer Viktora Orbana i rekao da je očigledno da se Mađarska duboko miješa u unutrašnje stvari BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije