BiH

Šulić: Parlament dao Vladi RS rok da pripremi rješenja

Šulić: Parlament dao Vladi RS rok da pripremi rješenja
Foto: Dejan Šajinović/Arhiva | Šulić: Parlament dao Vladi RS rok da pripremi rješenja

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da je parlament Srpske u usvojenim zaključcima dao rok od šest mjeseci Vladi Srpske i nadležnim ministarstvima da pripreme rješenja koja će biti involvirana u pravni sistem Republike Srpske.

"Kada usvojimo zakone u Narodnoj skupštini Republike Srpske povlačimo svoju saglasnost sa postojećih zakona na nivou BiH i onda ti zakoni postaju sastavni dio pravnog sistema Republike Srpske", rekao Šulić večeras novinarima nakon završetka posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju prenesenih nadležnosti.

Šulić je podsjetio da je Narodna skupština ranije donijela zaključke u kojima je pozvala zainteresovane strane - Republiku Srpsku i Federaciju BiH /FBiH/ na razgovore o budućnosti BiH.

"Nažalost, u FBiH nismo naišli na kontakt tačku koja je raspoložena da razgovara sa Republikom Srpskom o budućnosti BiH. Nadam se da će u nekom budućem periodu biti sluha kod političara, pozicije i opozicije, u FBiH da razgovaramo o budućnosti na ovim prostorima", istakao je Šulić.

On je rekao da Republika Srpska poziva na dijalog o svim temama o kojima je danas razgovarano u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Šulić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je u većem dijelu sjednice vođena konstruktivna rasprava.

"Nije bilo teških riječi. Izašli smo ovdje iz parlamentarnog procesa, ali ulazimo u nove procese. Mi u Republici Srpskoj smo uvijek pozivali sve na razgovor i dijalog, to je i danas poslato iz Narodne skupštine i svih institucija Republike Srpske", rekao je Šulić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije