BiH

Pratite nas na Google news

Šulić: Potrebno unaprijediti razvoj sporta u Srpskoj

Šulić: Potrebno unaprijediti razvoj sporta u Srpskoj
Foto: N.N. | Šulić: Potrebno unaprijediti razvoj sporta u Srpskoj
Srna

BANJALUKA - Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Denis Šulić smatra da će usvajanje novog zakona o sportu unaprijediti razvoj ove oblasti u Srpskoj, kao što je slučaj u Evropi i svijetu.

Tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o sportu, Šulić je istakao da su dobra rješenja u ovom aktu obavezan zdravstveni pregled sportista, rad sa najmlađim, formiranje sportskih privrednih društava.

Poslanik SDS-a Milan Tubin smatra da Vlada Republike Srpske treba da radi na tome da se jedan dio poreza odvaja za sport u Srpskoj.

"Imamo djecu koja žele da se bave sportom i potrebno je učiniti sve da se u Republici Srpskoj zakonski potpuno uredi ova oblast", istakao je Tubin.

Poslanik NDP-a Aleksandar Fulurija smatra da je donošenje novog zakona o sportu značajno za uređenje ove oblasti u Republici Srpskoj.

"Značajno je da je ovim nacrtm zakona omogućeno razgraničenje između amaterskog i profesionalnog angažmana sportiste, stručni rad sa sportistima, a posebno sa najmlađima, te transformacija sportskih klubova u sportska privredna društva", istakao je Fulurija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije