BiH

Šulić: SIPA u Narodnoj skupštini uzima tehničke izjave

Šulić: SIPA u Narodnoj skupštini uzima tehničke izjave
Foto: Nezavisne novine/Arhiva | Šulić: SIPA u Narodnoj skupštini uzima tehničke izjave

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Deniš Šulić rekao je da službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH trenutno u prostorijama Narodne skupštine uzimaju tehničke izjave u vezi sa posebnom sjednicom parlamenta o vraćanju nadležnosti.

"Riječ je o dokumentaciji u vezi sa 2003, 2004, i 2005. godinom, odnosno nekim odlukama koje je Narodna skupština usvajala u tom periodu, a vezi su sa posebnom sjednicom Narodne skupštine od 10. decembra. Želim da pohvalim da su vrlo korektni i profesionalni", rekao je Šulić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da Narodna skupština tokom posebne sjednice o vraćanju nadležnosti nije izašla iz svojih okvira.

"Na sjednici smo razgovarali upravo o onim saglasnostima koje je Narodna skupština Republike Srpske dala 2003, 2004. i 2005. godine, a imali smo i informaciju o prenosu nadležnosti za koje Narodna skupština nije dala saglasnost, već je to bilo preneseno pod pritiskom Ustavnog suda ili međunarodnog faktora, najčešće visokog predstavnika", istakao je Šulić.

Odgovarajući na pitanja novinara, Šulić je rekao da nije dobio nikakav poziv na saslušanje u Tužilaštvo BiH i da će se odazvati ukoliko ga dobije.

"Ono što smo radili u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pogotovo 10. decembra, bilo je po Ustavu i po zakonu. Nemam problema da se odazovem i da ponovo pojasnim šta smo željeli i šta smo radili", rekao je Šulić.

Odgovarajući na pitanje o održavanju posebne sjednice Narodne skupštine na kojoj bi se trebalo raspravljati o zakonu o visokom sudskom i tužilačkom savjetu, Šulić je rekao da će skupštinski Kolegijum biti održan kada materijal za održavanje te sjednice dođe u parlament Srpske.

"To je posebna sjednica, tako da ona ne iziskuje da čekamo februar. Možemo je održati u januaru, kada se za to ukažu svi potrebni uslovi", rekao je Šulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije