BiH

Sutra sjednica Кolegijuma Narodne skupštine RS

Sutra sjednica Кolegijuma Narodne skupštine RS
Foto: N.N. | Sutra sjednica Кolegijuma Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović zakazao je za utorak u 12 časova sjednicu Кolegijuma Narodne skupštine za utvrđivanje dnevnog reda i termina održavanja 15. posebne sjednice.

Posebna sjednica Narodne skupštine će biti zakazana po zahtjevu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je tri odluke Predsjedništva BiH, usvojene bez konsenzusa na 14. redovnoj sjednici Predsjedništva, održanoj 22. jula, proglasio veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske i pozvao poslanike Narodne skupštine da u roku od deset dana održe sjednicu parlamenta i dvotrećinskog većinom podrže njegov proglas.

Riječ je o nekoliko odluka i to Odluka o odobravanju zaključivanja Memoranduma o saradnji između Ministarstva bezbjednosti BiH i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti SAD o saradnji u vezi sa upotrebom putničkih informacija, Odluka o odobravanju Sporazuma o učešću BiH u Programu za međunarodnog ocjenjivanje učenika (PISA) 2021. i Odluka o pristupanju BiH Međunarodnom istraživanju razvoja čitalačke pismenosti PIRLS 2021.

Srpski član Predsjedništva proglasio je ove odluke veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske na osnovu člana V.2. d) Ustava BiH i člana 42. stav 3. Poslovnika o radu Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije