BiH

Pratite nas na Google news

"Sve nabavke FUCZ sumnjive kao kovanice od sedam maraka"

"Sve nabavke FUCZ sumnjive kao kovanice od sedam maraka"
Foto: Fena | "Sve nabavke FUCZ sumnjive kao kovanice od sedam maraka"
N.N.

SARAJEVO - Damir Mašić, predsjednik Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, izjavio je na vanrednoj sjednici tog zakonodavnog tijela da su sve nabavke Federalne uprave civilne zaštite sumnjive kao kovanica od sedam maraka.

"Ako je sve, kako se nagovještava, bilo ispravno, zašto nam to ne pokažu. FUCZ se za sve i jednu nabavku izuzeo iz Zakona o javnim nabavkama, sve ih uplatio avansno, ni za jedan ugovor nije osigurala garanciju da sredstva Federacije BiH neće biti zloupotrijebljena. Sumnjivo kao kovanica od sedam maraka. Normalno je da sumnjam. Dajte nam informacije i nećemo sumnjati. Još nismo dobili odgovor na osnovna pitanja", istakao je Mašić.

Napominje da je Vlada telefonski održala sjednicu početkom aprila i odobrila sredstva Federalnoj upravi civilne zaštite.

"Ugovor je potpisan 3. aprila. Govorilo se o hitnoj nabavci i osigurano je 10 miliona maraka. U ugovoru je stajalo da moraju stići 15. aprila. Nisu stigli respiratori kad su sletjeli na aerodrom. Tek 30. aprila je isporučeno", izjavio je Mašić.

Komisija za sigurnost je, prema njegovim riječima, sa zakašnjenjem dobila odgovore na tražena pitanja.

"Mustafa Kadribegović nam je kazao da nije on odgovarao na postavljeno pitanje, iako stoji njegov potpis. Kaže da je famozna Sanita Alagić odgovarala na pitanja", istakao je Mašić.

Mašić je kazao da Fadil Novalić nije prisustvovao na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH zato što je na sjednici prisutna jedna od svjedokinja u slučaju sporne nabavke respiratora iz Kine - Jelka Milićević.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije