BiH

Svečana akademija i defile na Trgu Krajine za Dan Republike Srpske

Svečana akademija i defile na Trgu Krajine za Dan Republike Srpske
Foto: N.N. | Svečana akademija i defile na Trgu Krajine za Dan Republike Srpske

BANJALUKA - Preliminarni prijedlog programa proslave Dana Republike koji obuhvata svečanu akademiju i svečani defile na Trgu Krajine usvojen je danas na sjednici Odbora za proslavu Dana RS, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Republike Srpske.

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike, a kojom je predsjedavala predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, izabran je Odbor za proslavu Dana RS i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Kako su naveli iz Kabineta, termin održavanja svečanog defilea biće naknadano određen zbog aktuelne epidemiološke situacije.

"Utvrđeno je i da zbog aktuelne epidemiološke situacije u Republici Srpskoj povodom proslave Dana Republike Srpske 2021. godine neće biti organizovani tradicionalni prijemi kod predsjednice Republike Srpske, te događaji koji podrazumijevaju okupljanje većeg broja ljudi u zatvorenom prostoru", saopšteno je iz Kabineta.

Takođe je navedeno da će u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, kao i u Brčko distriktu, Dan Republike Srpske biti obilježen na primjeren način, u skladu s njihovim mogućnostima, te preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Prvoj sjednici Organizacionog odbora za proslavu Dana Republike Srpske 2021. godine, prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, kao i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije