BiH

Svečanost povodom Dana policije i 30 godina MUP-a: "Bez Republike nema slobode za Srbe"

Svečanost povodom Dana policije i 30 godina MUP-a: "Bez Republike nema slobode za Srbe"
Foto: Dražan Oskar Pozderović | Svečanost povodom Dana policije i 30 godina MUP-a: "Bez Republike nema slobode za Srbe"

BANJALUKA - Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, rekao je da je MUP RS danas organizovana snaga, te da je Policija Srpske opremljena, obučena i školovana.

Na centralnoj svečanosti povodom obilježavanja Dan policije Srpske i 30 godina od osnivanja MUP-a, Lukač je istakao da i dalje postoje oni koji žele da MUP-a nema, ali je MUP na braniku Republike i brani njene građane.

"Našim građanima garantujemo da će Srpska opstati. Hvala vama koji ste obukli uniforme", poručio je Lukač obraćajući se policajcima.

Radovan Višković, premijer Srpske, naveo je da Dan policije Srpske veliki dan.

"Policija danas i u ovako složenim unutrašnjim odnosima u BiH predstavlja čvrsti stub Republike", naveo je predsjednik Vlade Srpske.

On je istakao da je mnogo toga urađeno, ali je preostalo još dosta posla, te da će se nastaviti rad na modernizaciji policije.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, naveo je da Srpska ima policiju koja je savremena bezbjednosna agencija.

"Važno je da smo spoznali našu sposobnost da gradimo Policiju. Srpska u svom kapacitetu ima sva obilježja jedne organizovane državne organizacije", naveo je Dodik.

On je rekao da bez Republike ovdje nema slobode za Srbe, tako da ona mora da jača, a ne da slabi.

Željka Cvijanović, predsjednica Srpske, navela je da je 30 godina ozbiljan jubilej.

"Izabrali ste častan poziv, profesiju. Da ste to radili onako kako treba, pokazuje da vas podržavaju građani Republike Srpske", rekla je Cvijanovićeva obraćajući se policajcima.

Rekla je da se iz godine u godinu nastoji poboljšati materijalni status pripadnika MUP-a i da će ulaganja biti nastavljena.

Lukač je u izjavi za novinare rekao da će generacije koje dolaze proslaviti i veće i značajnije jubileje Policije.

"Nastavljamo da školujemo, opremamo i obučavamo naše pripadnike. Osnovni cilj nam je obezbijediti mir i bezbjednost", rekao je Lukač.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stevanović je, u obraćanju medijima, rekao da je Policija Srpske uvijek bila posvećena očuvanju mira i stabilnosti.

Rekao je da u MUP-u Srpske rade sjajni profesionalci, u šta se uvjerio i dok je bio ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Dodik je svim pripadnicima Policije čestitao njen dan i naveo je da je zadovoljan kapacitetima koje ona ima.

"Policija RS pokazuje sposobnost kao jedna od najboljih agencija u BiH. Narod vjeruje u Policiju kao i u Republiku Srpsku", naveo je Dodik.

Cvijanovićeva je u izjavu za novinare istakla da građani Srpske imaju ogromno povjerenje ali i očekivanja o MUP-a.

"Ovo je naših prvih 30 godina. Naše Ministarstvo može biti ponosno na svoja dostignuća", rekla je Cvijanovićeva.

Obilježavanju prisustvuju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, direktor Policije Siniša Kostrešević i ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović, delegacija MUP-a Srbije te ostali zvaničnici.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije