BiH

Švedska najveći pojedinačni donator BiH

Švedska najveći pojedinačni donator BiH
Foto: N.N. | Švedska najveći pojedinačni donator BiH

SARAJEVO - Švedska je najveći pojedinačni donator BiH sa brojnim razvojnim projektima u zemlji, istaknuto je na današnjem sastanku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirka Šarovića i novoimenovanog švedskog ambasadora u BiH Johane Stromkvist.

Na sastanku u Sarajevu razgovarano je o realizaciji aktuelnih razvojnih programa koji se prije svega odnose na projekte u oblasti poljoprivrede i privrede, razvoja malih i srednjih preduzeća, te zaštite životne sredine, saopšteno je iz resornog ministarastva.

U toku je, između ostalog, realizacija projekta "Zeleni ekonomski razvoj", čiji je cilj poboljšanje upravljanja energijom u javnim objektima, što je posebno značajno ako se ima u vidu da više od 75 odsto javnih objekata u BiH ima neadekvatnu toplotnu izolaciju.

U saopštenju je navedeno da se značaj projekta ogleda i u rješavanju različitih ekoloških problema povezanih s povećanom potrošnjom energije, kao što su zagađenje vazduha, vode i klimatske promjene.

Šarović je zahvalio švedskom ambasadoru za kontinuiranu pomoć koju njena zemlja pruža BiH, kao i za snažnu podršku Švedske evropskom putu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije