BiH

SzS protestuje ispred RTS-a, blokirana tri ulaza

SzS protestuje ispred RTS-a, blokirana tri ulaza
Foto: Tanjug | SzS protestuje ispred RTS-a, blokirana tri ulaza

BEOGRAD - Uz zvuke sirena ispred zgrade RTS-a oko podneva je počelo protestno okupljanje u organizaciji opozicionog Saveza za Srbiju (SzS).

Nakon što su pojasnili zašto su se okupili na ovom mjestu, predstavnici SzS su se rasporedili oko sva tri ulaza u zgradu javnog servisa.

Tamo se nalaze nalaze se predsjednik SSP Dragan Đilas, Narodne stranke Vuk Jeremić, predsjednik opštine Stari grad Marko Bastać, predsjednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, ali i izvjestan broj građana koji su takođe došli da ih podrže.

Kako javlja reporter "Blica", dio okupljenih stigao je iz pravca Takovske ulice, i njih predvodi lider Dveri Boško Obradović.

Kako je okupljenima rekao lider Narodne stanke Vuk Jeremić, razlog zbog čega se SzS okupio na ovom mjestu je mirni protest upozorenja, zbog toga što "u prethodnih osam godina po našem uvjerenju RTS ne radi svoj posao".

"Ne obaveštava javnost o onome što se događa u zemlji. Zbog toga smo ovde i bićemo na ovom mestu osam sati",- rekao je Jeremić.

On je naveo da SzS apeluje na RTS da profesionalno obavlja svoj posao. Navodi i da je RTS govorio o talačkoj krizi, i ističe da neće biti nikakve krize "dok ne pošalju batinaše".

"Sve će biti potpuno mirno. Ovde nema drame, već samo skrećemo pažnju javnosti da javni servis slobodne i demokratske zemlje treba drugačije da se ophodi prema novinarima", rekao je Jeremić, istakavši da su "taoci od strane rukovodstva su novinari".

Pojasnio je da neće svi ovdje biti čitav dan, ali da će biti dovoljno ljudi, i da nikoga neće sprečavati da uđe ili izađe iz zgrade RTS-a.

"Ako ne bude provokacija, razićićemo se u 20 sati. neće biti konflikata, tenzija, nećemo pokušati da uđemo u RTS, ako je neko to očekivao", kazao je on, istakavši da je jedini zahtev SzS da RTS radi svoj posao.

SzS je juče najavio da će danas od 12 do 20 sati blokirati sve ulaze u zgradu RTS-a u Beogradu, jer je nezadovoljan izvještavanjem javnog servisa.

Ovim povodom oglasio se i RTS, odakle navode da nepravilnosti u njihovom radu, ako ih ima, ne smeju da se ispravljaju fizičkim nasiljem, već u okviru legalnih mehanizama.

"Osim što je ovakvo ponašanje nedopustivo, ono je i veoma opasno i do sada su pukom srećom i razumnim ponašanjem organa bezbednosti izbegnute ozbiljne i nesagledive loše posledice za sve",  istakli su menadzment i uređivački kolegijum javnog servisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije