BiH

Pratite nas na Google news

Tegeltija: Hitno realizovati mjere za saniranje posljedica epidemije

Tegeltija: Hitno realizovati mjere za saniranje posljedica epidemije
Foto: N.N. | Tegeltija: Hitno realizovati mjere za saniranje posljedica epidemije
N.N.

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija upoznao je danas međunarodne predstavnike o potrebi što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Tegeltija je putem videolinka učestvovao na sastanku sa direktorom Svjetske banke (SB) u BiH Emanuelom Salinasom,  šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom EU Johanom Zatlerom, rezidentnom predstavnicom Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH Stelijanom Nedera, te ambasadorkama u BiH – Švajcarske Andreom Rauber Sakser i Švedske  Johanom Stromkvist.

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima nastavka podrške infrastrukturnim projektima iz oblasti vodosnabdijevanja za koju je iskazana velika zainteresovanost lokalnih zajednica u BiH. 

Predsjedavajući Tegeltija je tokom sastanka iskazao spremnost Savjeta ministara za saradnju i podršku aktivnostima, koje, kako je istakao, pridonose unapređenju životnog standarda svih građana, te upoznao sagovornike sa potrebom što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih pandemijom Kovida - 19.  

Sagovornici su zajednički ukazali na značaj ulaganja u vodoprivredne infrastrukturne projekte, kako bi se građanima,  posebno u situacijama poput pandemije virusa korona, obezbijedili nesmetano i kontinuirano vodosnabdijevanje i sanitacija.

Na sastanku su učestvovali i ministri spoljnih poslova Bisera Turković i spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, te zamjenik ministra finansija i trezora u Savjetu ministara Hazim Rančić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije