BiH

Tegeltija: Nakon Parodijeve izjave tražim javno izvinjenje

Tegeltija: Nakon Parodijeve izjave tražim javno izvinjenje
Foto: Ilustracija | Tegeltija: Nakon Parodijeve izjave tražim javno izvinjenje
Dejan Šajinović

BANJALUKA – Zoran Tegeltija, ministar finansija RS, zatražio je javno izvinjenje od onih koji su tražili njegovu ostavku nakon što je Francisko Parodi, rezidentni predstavnik MMF-a, potvrdio navode Ministarstva finansija o visini deficita u RS.

"Nadam se da je svima jasno da su osnovni paramentri koji se prihvataju kad je budžetski deficit stavovi MMF-a. Naravno da onima koji misle da Vlada RS nešto lažno predstavlja nije dobro ono što je rekao g. Parodi. Nadam se da će neki poslije ovoga imati malo obraza da povuku ono što su govorili o Vladi RS", rekao je Tegeltija. 

On je pojasnio da je deficit koji je iskazan u budžetu jasno i transparentno pokazan, te da su isti podaci bili dostupni i Službi za reviziju i MMF-u.

"RS nikad ne stvara obaveze iznad budžetom odobrenih sredstava. Ne znam iz kog razloga Glavna služba za reviziju tendenciozno i nedobronamjerno predstavlja finansijsko stanje u RS sa stanovišta iskazivanje deficita", rekao je Tegeltija.

Podsjećanja radi, Parodi je u intervjuu Nezavisnim izjavio da su podaci koje je Vlada RS poslala MMF-u tačni, i da deficit prema međunarodnim standardima koje primjenjuje MMF u budžetu iznosi 35 do 40 miliona maraka.

Duško Šnjegota, glavni revizor RS, je u svom izvještaju naveo da budžet RS zapravo iznosi 170 miliona maraka, a ne 40.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije