BiH

Tegeltija: Neka 1. maj bude povod za ponovnu afirmaciju rada

Tegeltija: Neka 1. maj bude povod za ponovnu afirmaciju rada
Foto: Nedžad Uglješa / Arhiva | Tegeltija: Neka 1. maj bude povod za ponovnu afirmaciju rada

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je radnicima, sindikatima i građanima u BiH Međunarodni praznik rada, koji podsjeća na istorijsku borbu za radnička prava, te ukazao da ovaj praznik treba da bude povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti kao civilizacijskih vrijednosti koje vode napretku društva.

"Više nego ikada danas je potrebno pokazati i pružati solidarnost, humanost i kolegijalnost, ali i ne zaboraviti simboliku praznika 1. maja", istakao je Tegeltija.

On je naglasio da je prioritet Savjeta ministara provođenje reformi, u skladu s ustavnim nadležnostima, s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta kako bi sačuvali postojeća i omogućili otvaranje novih radnih mjesta.

"Nadam se da ćemo svi, u ovom teškom periodu pandemije, ostati privrženi razvoju socijalnog dijaloga kako bi što prije došlo do ekonomskog oporavka zemlje", navodi se u čestitki.

Tegeltija je pozvao sve građane da se i u vrijeme praznika pridržavaju mjera nadležnih organa o zaštiti kako bi se što prije vratili ekonomskim temama i stvorili uslove da svaki radnik može dostojanstveno živjeti od svog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije