BiH

Pratite nas na Google news

Tegeltija: Nikada nisam potvrdio autentičnost snimka

Tegeltija: Nikada nisam potvrdio autentičnost snimka
Foto: Arhiva | Tegeltija: Nikada nisam potvrdio autentičnost snimka
Srna

SARAJEVO - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija rekao je da nije tačno da je bilo kada potvrdio autentičnost snimka objavljenog 26. novembra na portalu Istraga.ba.

Tegeltija je demantovao napise u medijima da je potvrdio autentičnost snimka.

"Nije tačno da sam bilo kada potvrdio autentičnost audio-sadržaja objavljenog na portalu Istraga.ba. U mojoj izjavi za Televizju N1 rekao sam sljedeće: Ne pada mi na pamet da komentarišem te vrlo smiješne pokušaje manipulacije i diskreditacije Avde Avdića putem konstrukcija izvučenih iz konteksta na osnovu, usput budi rečeno, nekih nezakonitih i samim tim, nevjerodostojnih i iskonstruisanih sadržaja", podsjeća Tegeltija.

On ističe da je očigledno iz ove izjave za TV N1 da je rekao da je audio-sadržaj nezakonit, nevjerodostojan i iskonstruisan, saopšteno je iz VSTS-a.

"I u emisiji Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifajzovićem, emitovanoj na Fejs TV 27. novembra rekao sam suštinski identično kao u prvoj izjavi za N1 da jesam razgovarao, čak više puta, sa gospođom Milijanom Buha o njenom sukobu interesa u slučaju konkurisanja njene sestre na poziciju nosioca pravosudne funkcije, ali da to nije taj razgovor, koji je objavljen na portalu Istraga.ba, nego da je u tom audio-sadržaju riječ o nezakonitoj montaži koju ne želim da komentarišem, jer kao takva nije podobna za bilo kakvo komentarisanje", naveo je Tegeltija u demantiju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije