BiH

Tegeltija: Konsultacije već sutra, sjednice Parlamenta 18. i 23. decembra

Tegeltija: Konsultacije već sutra, sjednice Parlamenta 18. i 23. decembra
Foto: Nedžad Uglješa | Tegeltija: Parlament i Savjet ministara zajedno su odgovorni za napredak BiH

SARAJEVO - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, rekao je na pres konferenciji nakon imenovanja da su već zakazane dvije sjednice Parlamentarne skupštine BiH 18. i 23. decembra te da vjeruje da će do tada biti konstituisano cijelo Vijeće ministara.

Istakao je da će već sutra početi konsultacije sa strankama koje su ga podržale, te ih nastaviti u ponedjeljak.

"Mislim da se unutar političkih partija već znaju imena ministara i da se nada da će njemu brzo biti dostavljena", rekao je Tegeltija.

Tegeltija, kome je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH danas potvrdio imenovanje na ovu funkciju, rekao je da i parlament i Savjet ministara zajedno nose odgovornost za napredak i razvoj BiH u naredne tri godine.

"Građani će suditi 2022. godine po onome šta i kako budemo radili, po onome šta ostane iza nas, a ne o tome kako smo samo jedni druge vrijeđali, omalovažavali i tome slično", naglasio je Tegeltija u obraćanju na kraju rasprave o njegovom imenovanju.

On je zahvalio svim poslanicima za podršku, sugestije, ali i primjedbe na ekspoze koji je danas podnio u parlamentu BiH i dodao da će pažljivo razmotriti sve današnje diskusije poslanika, i vlasti i opozicije, kako bi se što bolje pripremio za prijedlog budućeg programa rada Savjeta ministara.

"Ukoliko bih pokušao da vam sada dam odgovore na sva piatnja, moje obraćanje bi trajalao mnogo duže nego izlaganje ekspozea i današnja rasprava", naveo je Tegeltija.

On je izrazio uvjerenje da će se u programu rada Savjeta ministara naći veliki broj današnjih poslaničkih intervencija i prijedloga.

"Ovaj dom, ovu salu i govornicu nikada neću koristiti za uvrede, međusobno omalovažavanje ili potcjenjivanje bilo koga od vas ili bilo kog građanina BiH, kao što se to neki trude već duže vrijeme", poručio je predsjedavajući Savjeta ministara.

On je pojasnio da svojom izjavom koju je uputio u Predsjedništvo BiH u procesu imenovanja za predsjedavajućeg Savjeta ministara apsolutno nije želio da obmane bilo koga niti da iznese netačan podatak, te da nije imao uticaj na proces provjere tih navoda.

Tegeltija je poručio da je spreman da uradi sve što je potrebno, a u njegovoj je nadležnosti, kako bi BiH bila bolje, uspješnije, bogatije i pravednije društvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije