BiH

Tegeltija sa Sijartom: Sankcije nisu način rješavanja problema i izazova

Tegeltija sa Sijartom: Sankcije nisu način rješavanja problema i izazova
Foto: Srna | Tegeltija sa Sijartom: Sankcije nisu način rješavanja problema i izazova
Srna

NJUJORK - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto konstatovali su danas na sastanku u Njujorku da sankcije nisu način rješavanja bilo kojeg problema i izazova, nego da se sva pitanja rješavaju dijalogom.

Tegeltija je izjavio Srni da je sa Sijartom razgovarao i o evropskoj perspektivi BiH te o problemu migracija.

On je rekao da je na sastanku konstatovano da su i BiH i Mađarska u jednom trenutku bile na glavnoj ruti kretanja migranata prema zapadnoj Evropi i da je zbog toga razgovor o migracijama bio neminovan.

Predsjedavajući Savjeta ministara rekao je da je na sastanku razgovarano i o snabdijevanju energentima, o cijeni energenata, kao i alternativnim pravcima snabdijevanja gasom, ukoliko dođe do zatvaranja nekih tokova.

"Od Mađarske smo dobili uvjerenje da će BiH, s obzirom na to da je mali potrošač, kroz bilo koju liniju koja ide kroz tu zemlju, biti obezbijeđena dovoljnim količinama", rekao je Tegeltija.

On je rekao i da je sa Sijartom podijelio mišljenje da je najbolje da se kriza u Ukrajini što prije završi kako bi se pokušao riješiti i problem cijena energenata i hrane.

Tegeltija je naglasio da su bilateralni odnosi BiH i Mađarske izuzetno važni.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije