BiH

Trebinjska žandarmerija dobija svoju zgradu

Trebinjska žandarmerija dobija svoju zgradu
Foto: Srna | Trebinjska žandarmerija dobija svoju zgradu

TREBINJE - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da će se naredne godine u trebinjskom naselju Gorica graditi zgrada za žandarmeriju, te da je projekat već spreman i koštaće oko pola miliona maraka.

"Skupština grada donijela je odluku i prenijela u vlasništvo jednu parcelu u naselju Gorica, gdje imamo u planu da gradimo bazu žandarmerije. Nažalost, ove godine smo morali da preusmjerimo sredstva zbog pandemije virusa korona", istakao je Lukač.

On je nakon današnjeg sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem rekao da je projektna dokumentacija već završena, a okvirne cifre su oko pola miliona KM.

Lukač je rekao da video-nadzor koji je uspostavljen na području grada Trebinja prije dvije godine dobro funkcioniše i da je tada postavljeno 60 kamera koje su doprinijele razrješenju mnogih krivičnih djela i prekršaja.

"Inoviraćemo taj sporazum, nadograditi ga. Planiramo da uvedemo jedan broj novih kamera, tačnije `pametnih kamera` koje će još bolje pratiti situaciju", istakao je Lukač.

On je rekao da Ministarstvo unutrašnjih poslova i Policijska uprava Trbinje imaju odličnu saradnju sa trebinjskom Gradskom upravom.

"Policija ovdje radi dobar posao, smanjenje krivičnih djela opšteg kriminaliteta je do sada osam odsto, nema teških krivičnih djela", naglasio je Lukač.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da su teme sastanka bile pademija, bezbjednost, video-nadzor, te zgrada za žandarmeriju.

"Grad Trebinje je planirao lokaciju, rente i troškovi uređenja će biti o našem trošku, a Ministarstvo će da izdvoji sredstva. Najvažnije je što se nije odustalo od ovoga projekta", dodao je Ćurić.

Ministar Lukač sastao se i sa rukovodstvom trebinjske Policijske uprave, sa načelnikom Sinišom Laketom na čelu.

Lukač je položio vijenac na spomenik poginulim pripadnicima MUP-a Republike Srpske u proteklom ratu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije