BiH

"Treći puk nastavlja tradiciju pravdoljubivog srpskog naroda"

"Treći puk nastavlja tradiciju pravdoljubivog srpskog naroda"
Foto: Srna | "Treći puk nastavlja tradiciju pravdoljubivog srpskog naroda"
Srna

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je Dan Vojske Republike Srpske i istakao da Treći pješadijski Republika Srpska puk, baštineći tradiciju VRS, nastavlja tradiciju pravdoljubivog srpskog naroda.

“Obavljajući svoju zakonsku dužnost, obaveza Trećeg pješadijskog puka je da čuva uspomenu na 23.000 poginulih boraca i na sve junake koji su odbranili Republiku Srpsku”, istakao je Čubrilović u čestitki komandantu 3. pješadijskog Republika Srpska puka brigadiru Miloradu Krajšumoviću, svim pripadnicima puka, oficirima i vojnicima.

Čubrilović je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske 12. maja 1992. godine donijela istorijsku odluku o formiranju Vojske Republike Srpske, kao odbrambene vojske koja je, u skladu sa Ustavom i zakonom, štitila narod Republike Srpske i dala nemjerljiv doprinos stvaranju i očuvanju Srpske, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Skupština srpskog naroda u BiH je na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

Vojska je bila glavna snaga u odbrani Republike Srpske i postojala je do 1. januara 2006. godine, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH. Vojno nasljeđe i identitet Vojske Republike Srpske njeguje Treći pješadijski/Republika Srpska/ puk.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije