BiH

Trivić: Rezolucija potpuno korektna i uravnotežena

Trivić: Rezolucija potpuno korektna i uravnotežena
Foto: Srna/Arhiva | Trivić: Rezolucija potpuno korektna i uravnotežena

BANJALUKA – Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Jelena Trivić izjavila je danas da poslanici ove stranke nisu željeli učestvovali u glasanju na jučerašnjoj sjednici skupštine jer nisu željeli da učestvuju u novoj predstavi, te da je Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta potpuno korektna i uravnotežena.

"Rezolucija o poštovanju žrtava fašističkih režima i pokreta, o kojoj se raspravljalo, potpuno je korektna i uravnotežena, osuđuje blajburšku misu, koja u zaključcima NSRS nije eksplicitno osuđena", kaže Trivićeva.

Ona dodaje da su zaključci koji se tiču jasenovačke građe sramni, jer neće da gledaju dio jasenovačke zbirke u Vašingtonu, nego u spomen - kompleksu u Donjoj Gradini, kojeg još nema, uprkos brojnim najavama.

Trivićeva kaže da su dva očigledna razloga za sazivanje posebne sjednice.

"Jedan je želja gospodina Dodika (člana Predsjedništva BiH) da nas predstavi izdajnicima, a opere svoj obraz zbog predaje jasenovačke građe. Da nije uspio u svojoj namjeri govori činjenica da je učestvovao samo u uvodnom izlaganju i onda se sklonio", kaže Trivićeva i dodaje:

"Drugi razlog je da se skrene pažnja sa suštinskih pitanja i brojnih afera. Pozivam vlast da počne da se bavi stvarnim problemima – da uplate minimalne plate privrednim subjektima kojima je bio onemogućen rad tokom vanrednog stanja, da odgovore na afere koju su nastale u istom periodu poput pokretne bolnice, nabavki zaštitnih maski preko turističke agencije i mnogim drugim", zaključuje Trivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije