BiH

Trivićeva: Šmita zovem "gospodin Šmit"

Trivićeva: Šmita zovem "gospodin Šmit"
Foto: Instagram | Trivićeva: Šmita zovem "gospodin Šmit"

BANJALUKA - Ovo su važni, ujedno i teški sastanci, ali mi smo stava da sa svima treba razgovarati, čak i onda kada se po nekim pitanjima ne slažemo sa sagovornikom, rekla je Jelena Trivić, potpredsjednica PDP-a nakon sastanka sa Kristijanom Šmitom, visokim predstavnikom kojeg ne priznaje Republika Srpska.

Ona je istakla da je Šmit realnost u BiH i da iza njega stoje ozbiljne zemlje.

"Neko ga može zvati ovako ili onako, ja ga zovem 'gospodin Šmit'. U zaključku Narodne skupštine Republike Srpske, koje su potpisale sve parlamentarne stranke, a za koje sam i ja glasala se konstatuje da 'visoki predstavnik nije legalno izabran u skladu sa predviđenom procedurom', ali u ovom zaključku nigdje ne piše da sa g. Šmitom ne treba razgovarati" rekla je Trivićeva.

Rekla je da je osnovna tema razgovora bila budućnost, te istakla da su za budućnost najvažnije unutrašnje snage, politički predstavnici u BiH, koji za budućnost imaju najveću odgovornost, koja ne može biti na nekome sa strane.

"Iznijeli smo stav u vezi ustavne pozicije Republike Srpske, da su direktan izbor srpskog člana Predsjedništva BiH, entitetsko glasanje, Dom naroda, donošenje odluka u Predsjedništvu konsenzusom, način glasanja u Savjetu ministara koje znači da bez srpskih glasova nema odlučivanja, naše crvene linije ispod kojih nikada nećemo ići", rekla je Trivićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije