BiH

Pratite nas na Google news

Trninić smijenjen, DNS odlučuje o nasljedniku

Trninić smijenjen, DNS odlučuje o nasljedniku
Foto: Arhiva | Trninić smijenjen, DNS odlučuje o nasljedniku
Srna

BANJALUKA - Potpredsjednik DNS-a Darko Banjac potvrdio je da je smijenjen ministar sabraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić, koji je na tu poziciju imenovan kao kadar DNS-a.

"Predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković razriješio je dužnosti Trninića, a organi DNS-a će donijeti odluku ko će biti novi ministar", istakao je Banjac.

ATV prenosi da će Trninića zamijeniti Đorđe Popović, takođe član DNS-a.

Banjac je dodao da nema informaciju da li će eventualno biti smijenjen i drugi ministar DNS-a u Vladi Srpske Lejla Rešić, koja je na čelu resora za upravu i lokalnu samoupravu.

Komentarišući ostavku Marka Pavića na funkciju predsjednika DNS-a, Banjac je istakao da je Pavić 16 godina bio na čelu ove stranke, koju je doveo do vrhunca moći i osvojenih 100.000 glasova na posljednjim izborima.

"Zahvaljujući Paviću, DNS je ostavrio najbolje rezultate i svi smo mu zahvalni što nas je izveo na put uspjeha i demokratije. Pavić će uvijek biti dio DNS-a i neko kome ćemo se obratiti za savjet jer ima veliko iskustvo koje se ne može ničim zamijeniti", rekao je Banjac.

Nakon ostavke predsjednika DNS-a Marka Pavića, Predsjednišvo stranke večeras će u Banjaluci u 19.30 časova održati hitnu sjednicu.

Povezana vijest:

Saznajemo: Trninić će do kraja dana biti smijenjen

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije