BiH

Tubin: Uravnotežiti radno vrijeme trgovačkih centara u cijeloj Srpskoj

Tubin: Uravnotežiti radno vrijeme trgovačkih centara u cijeloj Srpskoj
Foto: N.N. | Tubin: Uravnotežiti radno vrijeme trgovačkih centara u cijeloj Srpskoj

BANJALUKA - Poslanik SDS-a Milan Tubin rekao je u Narodnoj skupštini da je potrebno zakonski uravnotežiti radno vrijeme trgovačkih centara u cijeloj Srpskoj, što trenutno nije slučaj.

Tubin je, tokom poslaničke rasprave o Prijedlogu zakona o trgovini, dodao da bi ovaj zakon trebalo da obuhvati i djelatnost - trgovinska mreža, koja je skup prodajnih objekata.

Poslanik SNSD-a Ognjen Žmirić rekao je da će Klub poslanika te stranke podržati Prijedlog zakona o trgovini i upitao predstavnike resornog ministarstva da li Srpska ima zaštitne mehanizme ukoliko se na ovim prostorima pojavi određeni veliki strani trgovački lanac i odbije da prodaje robu domaće proizvodnje.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović naveo je da trgovci u Srpskoj, nažalost, imaju najniže plate, te upozorio na loš rad inspekcijskih službi kada je riječ o kršenju prava radnika u ovom sektoru.

On je dodao da bi rad nedjeljom trebalo posebno da se plaća i da se moraju zaštititi radnici u trgovačkom sektoru.

Tokom skupštinske rasprave koja se odmakla od dnevnog reda, poslanik SNSD-a Srđan Mazalica demantovao je navode Vukanovića da je lider SNSD-a Milorad Dodik mimo odluka institucija Srpske i na izdajnički način trgovao jasenovačkom građom koja je na kraju završila u rukama Hrvatske.

"Ta građa je ustupljena Muzeju žrtava Holokausta u Vašingtonu da bi o ovom stradanju bila upoznata međunarodna javnost. Ništa nismo izgubili ustupanjem te građe i ta odluka ne šteti kulturi sjećanja Srba na naše veliko stradanje u tom koncentracionom logoru", rekao je Mazalica.

Poslanik SNSD-a Denis Šulić sugerisao je poslanicima opozicije da ne iznose neistine o jasenovačkoj građi i ljude, čiji su preci stradali u Jasenovcu, nazivaju veleizdajnicima.

On je naveo da uvijek treba poštovati žrtve iz Potkozarja, odnosno ljude koji su u velikom broju stradali u Jasenovcu i ostalim logorima u NDH.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije