BiH

Pratite nas na Google news

Turkovićeva zamolila Tursku da pusti blokiranu opremu koju je BiH kupila

Turkovićeva zamolila Tursku da pusti blokiranu opremu koju je BiH kupila
Foto: MIP BiH | Turkovićeva zamolila Tursku da pusti blokiranu opremu koju je BiH kupila
N.N.

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković zamolila je danas, u telefonskom razgovoru, turskog ministra inostranih poslova Mevluta Čavušoglua za puštanje blokirane opreme koju su preduzeća iz BiH kupila u Turskoj.

U telefonskom razgovoru Turkovićeva i Čavušoglu razmijenili su zabrinutost za stanje u BiH i Turskoj uzrokovano virusom korona, te istakli potrebu da ove dvije prijateljske zemlje učine maksimalne napore da se pandemija pobijedi.

Turkovićeva je zahvalila Čavušogluu što je Turska među prvima pružila pomoć BiH u medicinskoj opremi, te izrazila želju da i BiH pomogne Turskoj kako bi makar na simboličan način olakšali tešku situaciju izazvanu virusom korona, od kojeg je u toj zemlji umrlo oko 700 ljudi, a 30.000 zaraženo.

Čavušoglu je naglasio da Turska podržava napore BiH u borbi protiv virusa korona, te da će pružati BiH materijalnu i medicinsku pomoć, obezbijediti podršku u nabavci neophodnih roba, kao i stručnu pomoć, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije