BiH

Turska: Podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH

Turska: Podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH
Foto: Anadolija/Ilustracija | Turska: Podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu BiH

SARAJEVO - Turska je odlučna da snažno podrži suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te će zajedno sa međunarodnom zajednicom nastaviti da ulaže napore da se BiH što prije vrati na put ekonomskog razvoja, saopšteno je iz turske Ambasade.

Iz Ambasade ističu da je Turska uvijek bila na čelu napora za održavanje mira i širenje prosperiteta na Balkanu, a posebno u BiH.

"Pozivamo one koji će snositi odgovornost za nanošenje štete miru i prosperitetu da se pridržavaju ustavnog i zakonskog okvira i pribjegnu dijalogu umjesto jednostranim akcijama", navode iz Ambasade Turske u BiH.

U saopštenju se dodaje da Turska "dijeli zabrinutost u vezi sa odlukama donesenim juče na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske".

"Smatramo da su navedene odluke entitetske Skupštine štetne za ustavnopravni okvir, a samim tim i za mirnu i prosperitetnu budućnost građana BiH. Ova situacija istovremeno predstavlja i izazov miru i stabilnosti na Balkanu i u cijeloj Evropi", ocijenjeno je iz Ambasade Turske u BiH.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je juče Deklaraciju o ustavnim principima i četiri informacije sa zaključcima o vraćanju nadležnosti prenesenih sa Republike Srpske na nivo BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije