BiH

Pratite nas na Google news

Tužilaštvo BiH: Pretpostavlja se da su pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka

Tužilaštvo BiH: Pretpostavlja se da su pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka
Foto: Arhiva | Tužilaštvo BiH: Pretpostavlja se da su pronađeni posmrtni ostaci Bošnjaka
Srna

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da se pretpostavlja da posmrtni ostaci, pronađeni na nepristupačnom terenu u planinskom području opštine Kneževo, pripadaju Bošnjacima iz kotorvaroškog mjesta Večića, koji su u novembru 1993. godine pokušali da se preko Vlašića prebace do Travnika.

Tokom procesa ekshumacije biće angažovan stručni deminerski i alpinistički timovi, naveli su iz Tužilaštva.

U saopštenju se podsjeća da su posmrtni ostaci pronađeni na lokalitetu Duboka- Duboki potok i da se pretpostavlja da je riječ o više osoba.

Tužilac i stručni saradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH koordinisali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije.

Osim predstavnika Tužilaštva BiH, na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestala lica, kao i predstavnici preživjelih.

Lokaciju osiguravaju policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, navode iz Tužilaštva i dodaju da će ekshumacija biti nastavljena.

Iz Sipe je juče saopšteno da je u mjestu Duboka, u opštini Kneževo, 3. juna pronađeno više posmrtnih ostataka iz proteklog rata. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije