BiH

Pratite nas na Google news

U BiH danas počinje registracija birača za izbore u Hrvatskoj

U BiH danas počinje registracija birača za izbore u Hrvatskoj
Foto: Ilustracija | U BiH danas počinje registracija birača za izbore u Hrvatskoj
Srna

SARAJEVO - U BiH danas počinje registracija državljana Hrvatske koji žele da glasaju na biračkim mjestima u diplomatsko-konzularnim predstavništvima te zemlje u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Livnu i Vitezu.

Ambasada Hrvatske u BiH saopštila je da će registracija trajati do 24. juna i pozvala hrvatske državljane da to učine.

Hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Hrvatskoj moraju diplomatsko-konzularnom predstavništvu Hrvatske u BiH dostaviti zahtjev za prethodnu registraciju birača sa prebivalištem u Hrvatskoj, dok državljani Hrvatske koji nemaju prebivalište u toj zemlji i koji nisu podnijeli zahtjev za e-ličnu kartu moraju diplomatsko-konzularnom predstavništvu Hrvatske u BiH dostaviti zahtjev za aktivnu registraciju birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, saopšteno je iz hrvatske Ambasade u BiH.

Po službenoj dužnosti će biti registrovani hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, a podnijeli su zahtjev za e-ličnu kartu.

U saopštenju se navodi i da hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj, a nisu se aktivno registrovali i nemaju e-ličnu kartu sa prebivalištem u BiH, svoje pravo mogu ostvariti na dan održavanja izbora, potvrdom koju izdaje diplomatsko-konzularno predstavništvo Hrvatske u BiH.

Birači koji žele da glasaju na području drugog diplomatsko-konzularnog predstavništva, odnosno u Hrvatskoj, moraju podnijeti zahtjev za promjenu mjesta aktivne registracije.

Zahtjev za prethodnu i aktivnu registraciju i zahtjev za promjenu mjesta registracije birači mogu podnijeti lično, poštom, faksom ili mejlom, najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu Hrvatske u BiH ili nadležnoj kancelariji uprave u Hrvatskoj, ukoliko će na dan izbora boraviti u toj zemlji.

U saopštenju se navodi da zahtjevi moraju biti lično potpisani i dostavljeni uz kopiju važeće lične karte ili pasoša.

U saopštenju je navedeno da se zahtjevi mogu dobiti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Hrvatske u BiH, te na internet stranici Ministarstva uprave Hrvatske /uprava.gov.hr/.

Popunjen zahtjev potrebno je dostaviti lično ili mejlom na adresu Ambasade Hrvatske u Sarajevu, Ulica maršala Tita broj 28 ili na mejl /crocons.sarajevo@mvep.hr/, u Ambasadu u Banjaluci u Ulici Milana Kranovića broj jedan, ili mejlom /gkrhbanja@mvep.hr/, kao i na adresu Ambasade u Tuzli u Ulici Kazan mahala broj jedan ili na mejl /gkrhtuzl@mvep.hr/.

Zahtjevi se mogu predati i na adresu Ambasade u Livnu u Ulici Trg žitarnica bb ili mejlom /KRH.Livno@mvep.hr/, te u Ambasadu u Vitezu, Poslovni centar broj 96 ili elektronskom poštom /krh.vitez@mvep.hr/.

Predsjednik Hrvatske donio je 20. maja odluku o raspisivanju izbora za poslanike u Hrvatski sabor koji će na biračkim mjestima u Hrvatskoj biti održani 5. jula, dok će na biračkim mjestima u sjedištima diplomatskih misija i konzularnih kancelarija Hrvatske u inostranstvu biti omogućeno glasanje 4. i 5. jula.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije