BiH

U BiH na 15 biračkih mjesta moći će da glasa 11.500 državljana Srbije

U BiH na 15 biračkih mjesta moći će da glasa 11.500 državljana Srbije
Foto: Arhiva | U BiH na 15 biračkih mjesta moći će da glasa 11.500 državljana Srbije

BANJALUKA - Na predsjedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji danas će na 15 biračkih mjesta moći da glasa oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH.

Pravo glasa imaju građani sa državljanstvom Srbije, koji su do 12. marta, u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, podnijeli zahtjev za upisivanje u birački spisak.

Uz važeći dokument Republike Srbije, glasati mogu na 15 biračkih mjesta, od kojih je 12 u Republici Srpskoj.

Biračka mjesta u Banjaluci su u Generalnom konzulatu Srbije i u zgradi "M:tela", u Sarajevu u Ambasadi Srbije, u Mostaru u Generalnom konzulatu, te u konzularnim kancelarijama u Trebinju i Drvaru.

U Višegradu će državljani Srbije glasačko pravo mogu da ostvare na biračkom mjestu u Srednjoškolskom centru "Ivo Andrić", u Galeriji centra za kulturu i obrazovanje u Doboju i u srednjoškolskom centru u Bratuncu.

U Bijeljini je biračko mjesto u Centru za kulturu, u Prijedoru u Osnovnoj školi "Desanka Maksimović", u Rudom u srednjoškolskom centru, u Loparama u Osnovnoj školi "Sveti Sava", kao i u istoimenoj osnovnoj školi u Zvorniku, te u Pilici u područnom odjeljenju Osnovne škole.

Biračka mjesta biće otvorena od 7.00 do 20.00 časova, a na glasanje je potrebno ponijeti važeći identifikacioni dokument Srbije, odnosno ličnu kartu ili pasoš.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, glasaće na glasačkom mjestu u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Banjaluci.

(RTRS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije