BiH

U BiH živi 47 Klingonaca, 7 Vilenjaka i Vukodlak iz Foče

U BiH živi 47 Klingonaca, 7 Vilenjaka i Vukodlak iz Foče
U BiH živi 47 Klingonaca, 7 Vilenjaka i Vukodlak iz Foče

Prema popisu stanovništva u RH koji je održan 2012, 303 građanina Hrvatske izjasnili su se da im je Jedi – vjera, njih 57 kazali su kako vjeruju u Hajduk – a po narodnosti u Hrvatskoj su bila 123 Zemljanina, 24 Marsovca i 20 Klingonaca.

Popis u BiH potvrdio je da Klingonci ne žive samo u Hrvatskoj. Čak 47 građana BiH izjasnilo se kao Klingonci. 20 Klingonaca živi u Republici Srpskoj, 26 u FBiH i jedan u Brčkom. Marsovaca nema.

Pripadnika Jedi vjere nema, ali zanimljivo će biti vidjeti koliko je u BiH danas pripadnika crkve patarenske, srednjovjekovne šizme, koja je navodno preživjela.

Pojavile su se i sumnje, da su iz određenih religioznih centara moći, vršeni pritisci da se prisutnost patarena u BiH, ignoriše.

Osim Klingonaca zanimljivo je da se znatan dio BH građana izjasnio kao Vulkanci , čak njih 77, što je deset puta više nego u Hrvatskoj.

Niko se u BiH nije izjasnio da mu je vjera Hajduk, niti Velež niti Željo, ali 15 građana BiH izjasnili su se da im je vjera Zrnjiski i svi su, naravno  iz Mostara.

U BiH  osim Klingonaca  i Vulkanaca živi 5 Borgovaca, 7 Vilenjaka, 4 Vještice, 2 Morlaka  i jedan Vukodlak.

Zanimljivo je da stanoviti g. Vukodlak živi u Foči dok su svi BH Vilenjaci nastanjeni u Ljubuškom, prenosi Poskok info.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije