BiH

U NS RS razmotren Prijedlog zakona o poreskom postupku

U NS RS razmotren Prijedlog zakona o poreskom postupku
Foto: N.N. | U NS RS razmotren Prijedlog zakona o poreskom postupku

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Prijedlog zakona o poreskom postupku Republike Srpske kojim se pojednostavljuju određene procedure, kako za poreskog obveznika, tako i za Poresku upravu Srpske u čijoj je nadležnosti primjena ovog zakona.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je u završnoj riječi da Poreska uprave Republike Srpske godišnje radi više od 5.500 kontrola.

Vidovićeva je rekla da je u vrijeme kada je ona došla u Poresku upravu Republike Srpske dug iznosio 1,8 milijardi KM, dok je sada sveden na trećinu tog dugovanja.

"Ne može se reći da se ništa ne radi u Poreskoj upravi Republike Srpske na naplati dugovanja jer to nije korektno", istakla je Vidovićeva.

Ona je dodala da bez usavršavanja poreskih službenika nema ništa od Poreske uprave Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović prekinuo je večerašnje zasjedanje i nastavak sjednice zakazao za sutra u 10.00 časova.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena sutra razmatranjem Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja Republike Srpske.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji Republike Srpske, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o gasu, te izbor i imernovanja.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije