BiH

Pratite nas na Google news

U Republici Srpskoj obilježen Dan ustanka protiv fašizma

U Republici Srpskoj obilježen Dan ustanka protiv fašizma
Foto: Fena/Dušica Stanojević | U Republici Srpskoj obilježen Dan ustanka protiv fašizma
Tanjug

DRVAR - Širom Republike Srpske danas je obilježen Dan ustanka protiv fašizma, kao i u Drvaru, teritoriji gde je ustanak i podignut.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim građanima 27. juli i poručio da "svi zajedno treba da njegujemo antifašisticke tradicije i da se zalažemo za mirna rješenja čuvajući uspomenu na sve one koji su dali život u borbi protiv fašizma", prenijeli su banjalucki mediji.

Priznanje počasnog građanina Drvara ove godine dodijeljeno je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koje je u ime predsjednika primio generalni sekretar Nikola Selaković.

"Kada dolazi priznanje iz Drvara predsedniku Vučiću za pomoć koju je do sada Republika Srbija, da li kada je on bio predsednik Vlade i sada kao predsednik Republike pružao, na neki način jeste i počast i jedna vrsta obaveze", rekao je Selaković.

Prema njegovim riječima, Republika Srbija i Republika Srpska su danas na vrhuncu svojih odnosa.

Širom Republike Srpske položeni su vijenci na spomenike palim borcima. 

"Dužnost nam je da se prisjetimo svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima Naronooslobodilackog rata da čestitamo ovaj značajan datum naše slavne istorije", istakao je Dodik, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je naglasio da je srpski narod zajedno sa ostalim narodima dao poseban doprinos u borbi protiv fašizma i uspostavljanju mira i slobode u Drugom svjetskom ratu o čemu svjedoči više od milion poginulih, bezbrojna stratišta i spomenici, što je tužni srpski bilans Narodnooslobodilačkog rata.

"Borci Narodnooslobodilačkog rata zajedno sa antifašistima iz cijelog svijeta ucčestvovali su u slomu fašizma, razvoju i očuvanju tradicionalnih vrijednosti slobodarskog naroda - mira i antifašizma", naveo je Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije