BiH

U napuštenim objektima pronađeno 48 migranata

U napuštenim objektima pronađeno 48 migranata
Foto: Ilustracija | U napuštenim objektima pronađeno 48 migranata
Srna

VELIKA KLADUŠA - Na području opštine Velika Kladuša policija je sprovela akciju pojačane kontrole migranata, u okviru koje je izvršila obilazak sedam devastiranih i napuštenih objekata koje su nelegalno koristili migranti, gdje je zatekla njih 48.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona saopšteno je da je jučerašnjom kontrolom u operativnoj akciji "Migrant" utvrđeno da 18 migranata kod sebe posjeduju potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje azila u BiH, jedan je posjedovao karton podnosioca azila, dok njih 29 nije imalo nikakva dokumenta. 

Svi migranti su evidentirani, te je Službi za poslove sa strancima - Terenskoj kancelariji Bihać dostavljena potrebna dokumentacija, dok je nadležnoj opštinskoj službi u Velikoj Kladuši dostavljena informacija o napuštenim i devastiranim objektima koje migranti nelegalno koriste. 

"Uprava policije Unsko-sanskog kantona će i u narednom periodu sprovoditi planske aktivnosti u okviru operativne akcije `Migrant` s ciljem održavanja povoljne bezbjednosti na području Kantona, posebno grada Bihaća i opštine Velika Kladuša, u kojima je koncentrisan najveći broj migranata", saopšteno je iz policije.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije