BiH

"U projekciji budžeta prioritet korisnici boračko-invalidske zaštite"

"U projekciji budžeta prioritet korisnici boračko-invalidske zaštite"
Foto: Vlada RS | Milunović: U projekciji budžeta prioritet korisnici boračko-invalidske zaštite

BANJALUKA - Primanja korisnika boračko-invalidske zaštite moraju imati prioritet u projekciji novog budžeta, rekao je danas ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, saopšteno je iz Vlade RS.

On je to rekao nakon razgovara o projekciji budžeta za 2021. godinu s predstavnicima nevladinih organizacija proisteklih iz otadžbinskog rata koje imaju status od posebnog interesa za Republiku Srpsku.

"Opredjeljenje Vlade Republike Srpske je da, kao i dosad, bez obzira na tešku ekonomsku situaciju izazvanu pandemijom virusa korona u Republici Srpskoj, ali i cijelom svijetu, primanja korisnika boračko-invalidske zaštite moraju imati prioritet u projekciji novog budžeta", navodi se u saopštenju.

Ministar je istakao da je Vlada Republike Srpske obezbijedila redovnu isplatu svih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za ovu godinu, te da će, kako je naglasio, to biti osnovni cilj i u projekciji  budžeta i za 2021. godinu.

Takođe je podsjetio da su invalidnine od 2013. do 2020. godine rasle ukupno za 17,3 posto, da su uvedena nova prava za borce, te da se, u okviru mogućeg, uvijek pronalazi mogućnost za unapređenje položaja boračke populacije.

Istakao je da je Vlada Republike Srpske obezbijedila redovnu isplatu svih primanja korisnika boračko-invalidske zaštite za ovu godinu, te da će, kako je naglasio, to biti osnovni cilj i u projekciji budžeta i za 2021. godinu. Podsjetio je da su invalidnine od 2013. do 2020. godine rasle ukupno za 17,3 posto, da su uvedena nova prava za borce, te da se, u okviru mogućeg, uvijek pronalazi mogućnost za unapređenje položaja boračke populacije.

Ministar je danas, u odvojenim susretima, razgovarao sa delegacijom Organizacije amputiraca UDAS, koju je predvodio predsjednik Željko Volaš, dok je predsjednik Anđelko Nosović predvodio delegaciju  Saveza  logoraša Republike Srpske, navode iz Vlade RS.

Ministar Milunović i narednih dana razgovaraće na temu budžeta za narednu godinu sa predstavnicima preostalih organizacija od javnog interesa proisteklih iz otadžbinskog rata, nakon čega će o rezultatima obavijestiti Vladu Republike Srpske, najavljeno je iz Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije