BiH

Pratite nas na Google news

U subotu u podne posebna sjednica NS RS o proglašenju vanrednog stanja

U subotu u podne posebna sjednica NS RS o proglašenju vanrednog stanja
Foto: N.N. | U subotu u podne posebna sjednica NS RS o proglašenju vanrednog stanja
N.N.

​Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je danas da će 12. posebna sjednica Narodne skupštine biti održana u subotu, 28.3.2020, u Banskom dvoru u Banjaluci, sa početkom u 12 sati, kako bi zbog aktuelne situacije izazvane virusom COVID – 19, bila omogućena potrebna distanca između učesnika zasjedanja.

Kolegijum je na zahtjev Vlade Republike Srpske usvojio prijedlog dnevnog reda 12. posebne sjednice sa jednom tačkom:

Prijedlog Odluke o proglašenju vanrednog stanja za teritoriju Republike Srpske.

Kolegijum je odlučio da će sjednica biti zatvorena za javnost, a u skladu sa članom 275. Poslovnika, svim medijima će biti dostavljeno saopštenje za javnost po njenom okončanju.

Medijima će biti dostavljene i fotografije i video snimak početka sjednice, zbog posebnih okolnosti u kojioma se sjednica održava i smanjenja broja učesnika zasjedanja.

Kolegijum je usvojio preporuku da u skladu sa Odlukom Vlade predloži svim narodnim poslanicima da 20 odsto martovske plate uplate u Fond solidaranosti. Kako je riječ o individualnoj odluci, svaki narodni poslanik će, ukoliko želi da se odrekne dijela plate, lično da potpiše izjavu o tome.

Kolegijum je takođe usvojio zaključak da zbog specifičnosti uslova održavanja sjednice i njenog što efikasnijeg rada neće biti obraćanja gostiju.   

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije