BiH

U toku izrada programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022.

U toku izrada programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022.
Foto: Ministarstvo finansija RS | U toku izrada programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022.

BANJALUKA - U Ministarstvu finansija Republike Srpske danas je održan sastanak Tima Republike Srpske za izradu Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina, koji čine predstavnici svih ministarstava u Vladi Republike Srpske.

Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina definiše pravce djelovanja Vlade Republike Srpske za trogodišnji period, a priprema se u skladu sa dokumentom "Smjernice za Programe ekonomskih reformi 2020-2022. godine", koje je za zemlje Zapadnog Balkana utvrdila Evropska komisija.

"Osnove za izradu dokumenta predstavljaju Program rada Vlade Republike Srpske za period 2019-2022. godina, 'Memorandum o zajedničkim politikama i mjerama' potpisan sa socijalnim partnerima, 'Smjernice za razvoj privrede', kao i dokument 'Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina', koji je usvojen na 41. sjednici Vlade Republike Srpske", saopšteno je Ministarstva finansija RS.

Tim Republike Srpske je razmatrao do sada provedene aktivnosti na definisanju mjera za trogodišnji period, kao i pravce djelovanja koji slijede u izradi Programa ekonomskih reformi.

Na sastanku se razgovaralo i o prijedlozima koji su pripremljeni od strane svih relevantnih aktera uključenih u proces izrade Programa ekonomskih reformi, te je dogovoreno da resorno nadležna ministarstva izvrše analizu dostavljenih prijedloga radi unaprijeđenja procesa izrade i što kvalitetnijeg definisanja strukturnih reformi Republike Srpske za naredni trogodišnji period.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije