BiH

Pratite nas na Google news

U toku izrada programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022.

U toku izrada programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022.
Foto: Ministarstvo finansija RS | U toku izrada programa ekonomskih reformi RS za period 2020-2022.
N.N.

BANJALUKA - U Ministarstvu finansija Republike Srpske danas je održan sastanak Tima Republike Srpske za izradu Programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina, koji čine predstavnici svih ministarstava u Vladi Republike Srpske.

Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina definiše pravce djelovanja Vlade Republike Srpske za trogodišnji period, a priprema se u skladu sa dokumentom "Smjernice za Programe ekonomskih reformi 2020-2022. godine", koje je za zemlje Zapadnog Balkana utvrdila Evropska komisija.

"Osnove za izradu dokumenta predstavljaju Program rada Vlade Republike Srpske za period 2019-2022. godina, 'Memorandum o zajedničkim politikama i mjerama' potpisan sa socijalnim partnerima, 'Smjernice za razvoj privrede', kao i dokument 'Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019-2022. godina', koji je usvojen na 41. sjednici Vlade Republike Srpske", saopšteno je Ministarstva finansija RS.

Tim Republike Srpske je razmatrao do sada provedene aktivnosti na definisanju mjera za trogodišnji period, kao i pravce djelovanja koji slijede u izradi Programa ekonomskih reformi.

Na sastanku se razgovaralo i o prijedlozima koji su pripremljeni od strane svih relevantnih aktera uključenih u proces izrade Programa ekonomskih reformi, te je dogovoreno da resorno nadležna ministarstva izvrše analizu dostavljenih prijedloga radi unaprijeđenja procesa izrade i što kvalitetnijeg definisanja strukturnih reformi Republike Srpske za naredni trogodišnji period.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije