BiH

UN: Migranti u BiH smješteni pored minskog polja i deponije

UN: Migranti u BiH smješteni pored minskog polja i deponije
Foto: Ilustracija | UN: Migranti u BiH smješteni pored minskog polja i deponije
Srna

SARAJEVO - Kancelarija UN u BiH saopštila je da su lokalne vlasti prebacile 282 migranta koji su našli ilegalni smještaj u Bihaću, u šatorsko naselje u oblasti u čijoj su neposrednoj blizini minska polja zaostala iz rata.

Zvaničnici UN u saopštenju ističu da kamp Vučjak nije pogodan za život ljudi i da je pored minskog polja u blizini i nekadašnja deponija.

U dvije porodične kuće u Bihaću u petak su pronađena 282 migranta, a u ovoj akciji MUP-a Unsko-sanskog kantona i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove povrijeđena su četiri policajca jer su neki od migranata pružali otpor.

U jednoj kući boravilo je 180 migranata, a u drugoj 102 i svi oni su prebačeni na lokalitet Vučjak, gdje lokalne vlasti planiraju da izgrade migracioni centar. 

Lokalne vlasti su saopštile da su migrante prebacile u šatorsko naselje u kojem će dobiti hranu, osnovne potrebe i medicinsku njegu.

Agencija AP navodi da su UN od vlasti zatražile da dozvole migrantima da se vrate u Bihać dok ne bude pronađena pogodnija lokacija za njihov smještaj.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 3

Starcevica

svoji su ipak , sto puta se u toku dana polemače i isto toliko puta se izmire i tako naizmjenično

welkoM

u razgovoru sa predstavnicima USK migranti su naglasili da njima te sitnice nisu bitne i da je njima jedino važno da se u Biaču ima sta zquzit, naglašavajući da su i istopolne veze prihvaćene sa oduševljenjem domaćeg življa, ba

Varadero

Neka ih vode sebi ako im je zao?! Niko ne spominje domace stanovnistvo koje zivi pod opsadom🙈 gdje je sada jebena ,,drzava‘‘ da im obezbjedi sigurnost i slobodu kretanja??? I sto je najgore ovo je tek pocetak!!!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije