BiH

UN: Migranti u BiH smješteni pored minskog polja i deponije

UN: Migranti u BiH smješteni pored minskog polja i deponije
Foto: Ilustracija | UN: Migranti u BiH smješteni pored minskog polja i deponije

SARAJEVO - Kancelarija UN u BiH saopštila je da su lokalne vlasti prebacile 282 migranta koji su našli ilegalni smještaj u Bihaću, u šatorsko naselje u oblasti u čijoj su neposrednoj blizini minska polja zaostala iz rata.

Zvaničnici UN u saopštenju ističu da kamp Vučjak nije pogodan za život ljudi i da je pored minskog polja u blizini i nekadašnja deponija.

U dvije porodične kuće u Bihaću u petak su pronađena 282 migranta, a u ovoj akciji MUP-a Unsko-sanskog kantona i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove povrijeđena su četiri policajca jer su neki od migranata pružali otpor.

U jednoj kući boravilo je 180 migranata, a u drugoj 102 i svi oni su prebačeni na lokalitet Vučjak, gdje lokalne vlasti planiraju da izgrade migracioni centar. 

Lokalne vlasti su saopštile da su migrante prebacile u šatorsko naselje u kojem će dobiti hranu, osnovne potrebe i medicinsku njegu.

Agencija AP navodi da su UN od vlasti zatražile da dozvole migrantima da se vrate u Bihać dok ne bude pronađena pogodnija lokacija za njihov smještaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije