BiH

"U kontinuitetu istraživati zločine nad srpskim narodom"

"U kontinuitetu istraživati zločine nad srpskim narodom"
Foto: Ilustracija | Udruženje Srba iz BiH: U kontinuitetu istraživati zločine nad srpskim narodom

BEOGRAD - Udruženje Srba iz BiH u Srbiji najavilo je da će formirati uniju mladih istraživača koja će u kontinuitetu istraživati zločine počinjene nad srpskim narodom kako zločinci ne bi bili spokojni i lagodno živjeli u miru.

"Unija mladih istraživača će se baviti i nesavesnim sudijama koji su nesavesnim radom prouzrokovali zataškavanje dokaza, nestanak svedoka i oslobađanje zločinaca", saopšteno je iz Udruženja.

Oni su uvjereni da će se slobodoljubivi pravedni svijet i tradicionalni srpski saveznici uključiti u široku podršku ovom projektu borbe za istinu, poručivši da su veoma razočarani time što pripadnici iz hrvatskog i bošnjačkog naroda nisu kažnjeni zbog zločina nad Srbima u ratu 1992. godine.

"Udruženje Srba iz BiH želi nastavak rada suda u Hagu i pokretanje novih istraga sa sveoubuhvatnijim dokaznim postupkom, boljom zaštitom svedoka, što bi za cilj imalo osude zločinaca nad Srbima", naglašeno je iz Udruženja.

U saopštenju je poručeno da će srpska borba za kažnjavanje počinilaca zločina nad Srbima biti temeljna i "gandijevska".

"Na to neka računa međunarodna zajednica. Sigurno nećemo stati sa našim aktivnostima dokazivanja zločina koje su počinili pripadnici hrvatskog i bošnjačkog naroda", zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije