BiH

Pratite nas na Google news

Ujedinjena Srpska predstavila ekonomske mjere

Ujedinjena Srpska predstavila ekonomske mjere
Foto: Srna | Ujedinjena Srpska predstavila ekonomske mjere
Srna

BANJALUKA - Ekonomske mjere za prevazilaženje krize i jačanja privrede u RS koje je predstavila Ujedinjena Srpska podrazumijevaju povoljnije bankarsko kreditiranje privrednika za poslovne aktivnosti, veće ulaganje u razvojni program poljoprivrednog sektora, energetike, te malih i srednjih preduzeća.

Šef tima za razvoj Ujedinjene Srpske Mario Milanović rekao je da bi u sektoru energetike trebalo povećati udio finansiranja razvojnih projekta koji se odnose na obnovljive izvore energije, odnosno solarne panele i vjetro-turbine na području Hercegovine.

Kada je riječ o malim i srednjim preduzećima, on je naveo da treba hitno izbaciti parafiskalne namete koji smetaju privrednicima, povećati stopu PDV-a sa sadašnjih 50 hiljada na 100 hiljada, te da se omogući proizvodno orijentisanim malim preduzećima da odmah uđu u PDV sistem da bi mogli da servisiraju velika preduzeća.

Milanović je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakao da se Ujedinjena Srpska zalaže da se svi novi privrednici u prvoj godini što je moguće više oslobode poreza i dadžbina, a rezultat bi bila veća privredna aktivnost i zapošljavanje.

Predsjednik Aktiva žena Ujedinjene Srpske Mirela Kajkut Zeljković predložila je da se kroz Program održivog upravljanja javnim zemljištem omogući svim zainteresovanim stranama da uzmu u zakup određene količine zemljišta za proizvodnju dovoljnih količina hrane.

Ona je pozvala sve lokalne zajednice da proizvode koji su karakteristični za određen region plasiraju na tržište i da ih poljoprivredni proizvođači predstave na jednom mjestu, te navela primjer "Krajiške kuće" u Banjaluci.

"Važno je da se iz budžeta agrarnog fonda koji se sada koriste za tekuću proizvodnju izdvoje određena sredstva koja će biti razvojnog karaktera kako bi se povećale sve sjetvene površine u Srpskoj, za šta su potrebne povoljne kreditne linije Investiciono-razvojne banke Republike Srpske", istakla je Zeljkovićeva.

Ona je rekla da je poslanički klub Ujedinjene Srpske na posebnoj sjednici Narodne Skupštine podržao mjere Vlade i Uredbe koje je donijela predsjednik Srpske za vrijeme vanrednog stanja, kao i da je ovaj tim za razvoj želio dati doprinos predlažući svoje mjere.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije