BiH

Ukidanje naknade za plaćanje pravosudnog ispita za lica sa invaliditetom

Ukidanje naknade za plaćanje pravosudnog ispita za lica sa invaliditetom
Foto: Arhiva | Ukidanje naknade za plaćanje pravosudnog ispita za lica sa invaliditetom

BANJALUKA - Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj kojim je propisano da lica sa invaliditetom budu oslobođena plaćanja naknade za polaganje ovog ispita koja iznosi 800 KM.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović istakao je da je propisana dopuna ovog zakona dio strateškog opredjeljenja čiji je cilj podsticanje veće uključenosti lica sa invaliditetom u društvene i ekonomske aktivnosti zajednice.

"Imajući u vidu kompleksnost položaja lica sa invaliditetom, Ministarstvo pravde je, kao obrađivač Zakona o pravosudnom ispitu, prepoznalo potrebu njihove značajnije zaštite i podrške. Zato će oslobađanje od plaćanja naknade za polaganje pravosudnog ispita učiniti ova lica konkurentnijim na tržištu rada", rekao je Kasipović obrazlažući ovo zakonsko rješenje u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Poslanici vladajuće većine i opozicije ocijenili su da je ovo zakonsko rješenje kvalitetno, jer će značajnije biti podržana lica sa invaliditetom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije