BiH

Pratite nas na Google news

Jukić: Ukoliko se raspadne VSTS, raspašće se i ostale institucije

Jukić: Ukoliko se raspadne VSTS, raspašće se i ostale institucije
Foto: N.N. | Jukić: Ukoliko se raspadne VSTS, raspašće se i ostale institucije
Srna

SARAJEVO - Potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić tvrdi da ukoliko se raspadne VSTS i ostale institucije na nivou BiH će se raspasti.

Jukićeva je na svom Facebook profilu napisala "da je dobila informaciju o scenariju kako bi trebalo da izgleda rušenje VSTS".

"Ovih dana 'došla' je do mene informacija o planu pojedinih ambasada da gospodin /Muriz/ Memić održi danas sastanak s glavnim tužiocem Gordanom Tadić, a nakon toga da održi proteste i da se kaže da je za sve kriv Visoki sudski i tužilački savjet BiH", navela je Jukićeva.

Ona dodaje da će nezavisni ekspert EU Rajnhard Pribe /Reinhard Priebe/ dostaviti izvještaj koji će biti loš po pravosuđe, te da će zajedno sa američkom Ambasadom tražiti od visokog predstavnika Valetina Incka da iskoristi bonska ovlašćenja prema VSTS-u da raspusti njegove članove.

"Voljela bih da je ova informacija laž. Ali, da li znaju oni, koji su napravili ovakav plan /pod uslovom da je ovo istina/ da upravo ruše instituciju BiH, što predstavlja krivično djelo", ističe Jukićeva.

Ona je dodala da pojedini predstavnici ambasada agresivno nastupaju u želji da se imenuju pojedini nosioci pravosuđa za glavne tužioce, čime su jasno manifestovali miješanje u rad VSTS i sigurno izašli iz mandata, zbog kojeg su i poslani u BiH.

"Jasno je, ko u svemu ovome, ima umiješane prste", ističe Jukićeva.

Jukićeva je navela da postoje veliki politički pritisci na rad VSTS-a, negirajući da ta institucija radi neprofesionalno.

"Raspadne li se VSTS, tvrdim da će se i ostale institucije na nivou BiH raspasti", poručila je Jukićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije