BiH

Usvojena Uredba o dodjeli državne pomoći u RS

Usvojena Uredba o dodjeli državne pomoći u RS
Foto: Vlada RS | Uređuje se pokretanje realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske je na današnjoj 94. sjednici donijela Uredbu o pokretanju postupka realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Vlade RS.

Ovom uredbom se uređuje pokretanje postupka realizacije projekata javno‐privatnog partnerstva, priprema prijedloga projekta javno‐privatnog partnerstva, dokumentacije koja se dostavlja uz prijedlog ovog projekta, kriterijumi za ocjenu opravdanosti projekta i kriterijumi za ocjenu primjene modela javno‐privatnog partnerstva.

Takođe, Vlada je donijela i Uredbu o postupku izbora privatnog partnera kojom se uređuje postupak izbora privatnog partnera u postupku realizacije javno‐privatnog partnerstva u Republici Srpskoj.

Na 94. sjednici Vlade donesena je i Uredba o postupku ugovoranja projekata javno‐privatnog partnerstva u Republici Srpskoj, kojom se uređuje postupak ugovoranja po projektima javno‐privatnog partnerstva i ona obuhvata način zaključenja, sadržaj, izmjene i dopune, prestanak, te praćenje realizacije ugovora.

Vlada Republike Srpske donijela je Uredba o namjeni, kriterijumima i uslovima za dodjelu državne pomoći u Republici Srpskoj. Ovom uredbom utvrđuje se svrha državne pomoći, prihvatljivi troškovi i sektori, maksimalno dozvoljeni iznos državne pomoći i ostala pravila za dodjelu državne pomoći koju dodjeljuje davalac državne pomoći iz Republike Srpske, neposredno ili preko ovlašćenih pravnih lica.

Vlada Republike Srpske je prihvatila Informaciju o početku primjene aplikacije za Registar podsticaja Republike Srpske.

Vlada Republike Srpske je na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede usvojila Informaciju o uslovima za zasnivanje novog proizvodnog ciklusa i planu jesenje sjetve u 2020. godini.

Ova informacija daje procjenu očekivanog plana jesenje sjetve, uslova za odvijanje jesenje sjetve, osnovne informacije o ostalim jesenjim radovima u poljoprivredi kao i mjere koje preduzima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za podršku poljoprivrednim proizvođačima u zasnivanju novog proizvodnog ciklusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije