BiH

Uskoro formiranje Radne grupe za izmjene zakona o VSTS

Uskoro formiranje Radne grupe za izmjene zakona o VSTS
Foto: Arhiva | Uskoro formiranje Radne grupe za izmjene zakona o VSTS

SARAJEVO - Ministri u Vijeću ministara BiH na današnjoj sjednici između ostalog razmatrali su zaključke Predstavničkog doma BiH, a koji se odnose na rad pravosuđa u BiH s posebnim akcentom na VSTV BiH.

Ministar pravde BiH, Josip Grubeša kazao je danas novinarima nakon sjednice da su razmatrani zaključci Doma te da će radna grupa koja treba biti formirana, a koja će raditi na izmjenama i dopunama zakona o VSTV uskoro početi svoj rad.

"Trebalo je početi da radi i ranije ali nije bilo predstavnika iz Republike Srpske i zbog toga nije počela rad na tom zakonu. Sada smo to riješili i vjerujem da ćemo uspješno raditi", rekao je Grubeša.

Kazao je da danas ministri nisu raspravljali o migrantskoj krizi obziorom da nije bilo ministra bezbjednosti Dragana Mektića.

Upitan da kaže kada će biti imenovan v.d. upravnika državnog zatvora u Vojkovićima rekao je da već razgovara s kandidatima i da će to biti završeno čim odluka bude objavljena u Službenom glasniku BiH.

Grubeša je prokomentarisao i činjenicu da će Denis Zvizdić od sutra obnašati dvije funkcvije - predsjedavajućeg Vijeća ministara i predsjedsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH, te rekao da se svaki put nada da je ovo posljednja sjednica Vijeća ministara u ovom mandatu.

On je dodao da je tehnički mandat svakako težak i da situacija sa Zvizdićem ništa neće promijeniti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije