BiH

Pratite nas na Google news

Veći broj pripadnika policije RS na granicama sa Srbijom i Crnom Gorom

Veći broj pripadnika policije RS na granicama sa Srbijom i Crnom Gorom
Foto: GP BiH | Veći broj pripadnika policije RS na granicama sa Srbijom i Crnom Gorom
N.N.

SARAJEVO - Policija Republike Srpske povećaće broj svojih službenika koji će u koordinaciji sa pripadnicima Granične policije BiH spriječavati ilegalne ulaske migranata iz pravca Srbije i Crne Gore.

Tema sastanka bilo je sprovođenje Sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice koji je potpisan polovinom prošle godine.

Na osnovu tog Sporazuma policijski službenici MUP RS u koordinaciji sa pripadnicima GPBiH angažovani su na sprečavanju ilegalnih prelazaka migranata na posebno ugroženom istočnom i sjeveroistočnom dijelu granice. 

Trenutno je na spriječavanju prelaska granice od strane migranata angažovano 84 pripadnika MUP RS.

"Uslijed potrebe za većim brojem službenika u nadzoru granice sa povećanim pritiskom migranata, te najavu SIPA da zbog privremenog finansiranja institucija BiH u narednom periodu neće biti u mogućnosti angažovati svoje službenike koji su trenutno raspoređeni na istoku i sjeveroistoku BiH, Galić i Ćulum su razgovarali o neophodnosti povećanja podrške MUP RS", navodi se u saopštenju iz GP BiH. 

Dodaje se da je saradnja GPBiH i MUP RS ocijenjena veoma dobrom, te je najavljeno njeno dalje unapređenje i u drugim oblastima rada.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije