BiH

Vidović sa šefom misije MMF-a o stanju finansija Srpske

Vidović sa šefom misije MMF-a o stanju finansija Srpske
Foto: Ministarstvo finansija RS | Vidović sa šefom misije MMF-a o stanju finansija Srpske

BANJALUKA - Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarala je danas u Banjaluci sa šefom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH, Martinom Petrijem o stanju finansija Republike Srpske i pripremama budžeta Republike Srpske za 2020. godinu.

Prilikom razgovora sa Petrijem, Vidović je istakla da je Republika Srpska finansijski i fiskalno stabilna i da su ključni dokumenti Budžet Republike Srpske za 2020. godinu i Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godine u završnoj fazi izrade.

"Budžet Republike Srpske za 2020. godinu kretaće se u okviru politika koje Vlada Republike Srpske preduzima na finansijskom planu, a  svi reformski procesi odvijaju se željenom dinamikom", izjavila je Vidović.

Tokom sastanka su Misiji MMF-a prezentovani osnovni elementi po svim ključnim oblastima s posebnim naglaskom na strategiju upravljanja javnim finansijama, uključujući reformu zdravstvenog sektora, te najavljeno povećanje plata koje je uslovila konsolidacija javnih finansija kao rezultat sprovedenih Vladinih mjera, saopšteno je iz Ministartstva finasija RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije