BiH

Vidovićeva najavila podršku Vlade velikim projektima u Foči

Vidovićeva najavila podršku Vlade velikim projektima u Foči
Foto: Srna | Vidovićeva najavila podršku Vlade velikim projektima u Foči

FOČA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović razgovarala je danas u Foči sa načelnikom opštine Milanom Vukadinovićem o kapitalnim projektima ove lokalne zajednice za koje je najavila podršku Vlade.

Ona je istakla da Foča, kao što je to bilo i do sada, može računati na podršku Vlade.

"Gradi se zgrada za mlade bračne parove, projektuje se i starački dom, zatim uređenje rafting oblasti, kao i obaloutvrde koje su problem, tako da će Vlada koliko bude u mogućnosti u ovoj godini pomoći, a nešto će se rješavati i kreditnim sredstvima. Sigurna sam da ćemo i u narednom periodu Foču držati u fokusu, s obzirom da je Vlada do sada značajna sredstva dala za Foču, posebno za bolnicu i univerzitet, a to ćemo i dalje pratiti", rekla je Vidovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je budžet opštine Foča likvidan i da se sve obaveze izmiruju redovno.

Načelnik opštine Milan Vukadinović kaže da je ministra finansija informisao o kapitalnim projektima koji su započeti ili će biti započeti u narednom periodu.

"Neke od tih investicija završićemo u ovoj godini, a za neke očekujemo pomoć Vlade, kao što je gradnja staračkog doma i zgrade za mlade bračne parove. Očekujemo pomoć u oblasti raftinga, odnosno asfaltiranje puta desnom obalom Tare, a proglašenje Parka prirode `Tara`, uz obećanje Vlade, imaćemo do kraja ljeta, čime ćemo postići iskorak u toj oblasti", rekao je Vukadinović.

On je dodao da je za Foču uvijek goruće pitanje obnove putne mreže, te da je iz Vlade dobio uvjeravanja da se za putne komunikacije prema Šćepan Polju i Tjentištu raspisuju tenderi i da se može očekivati značajan iskorak u tom domenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije