BiH

Pratite nas na Google news

Vigemark: Neformiranje Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena

Vigemark: Neformiranje Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena
Foto: Arhiva | Vigemark: Neformiranje Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena
Srna

SARAJEVO - Specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark smatra da je neformiranje novog saziva Savjeta ministara bespotrebno gubljenje vremena.

Vigemark je naglasio da je obeshrabrujuće da još nije formiran Savjet ministara i da se svakim danom, sedmicom i mjesecom gubi vrijeme.

"Sada imate mišljenje Evropske komisije šta je potrebno uraditi. Ohrabrujuće je što imate formirane vlasti u sedam-osam kantona i vlast u Republici Srpskoj. Ono što se dešava u drugim kantonima igra je čekanja, gdje jedna strana čeka drugu stranu da nešto uradi. Prema mom shvatanju, vrlo je malo dijaloga između lidera", rekao je Vigemark tokom posjete Zeničko-dobojskom kantonu.

Šef Delegacije EU je istakao da je potrebno sjesti za sto i razgovarati o saglasnostima na određena pitanja, te formirati Savjet ministara, dodajući da "nema potrebe da se čekaju ljepši dani jer je napolju već sada sunčano vrijeme".

Portal Klix.ba prenosi da se Vigemark danas sastao sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona Mirzom Ganićem i gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem, sa kojima je razgovarao o projektima na lokalnom nivou.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije