BiH

Vigemark sa Cvijanovićevom i Dodikom: Neophodno formiranje legitimne vlasti

Vigemark sa Cvijanovićevom i Dodikom: Neophodno formiranje legitimne vlasti
Foto: N.N. | Vigemark sa Cvijanovićevom i Dodikom: Neophodno formiranje legitimne vlasti
N.N.

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske i šef Delegacije Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark tokom razgovora u Banjaluci zaključili su da je neophodno formirati kredibilnu i legitimnu vlast na svim nivoima vlasti u BiH, kako bi se nastavio proces evropskih integracija.

Oni su dodali da je od izuzetnog značaja sprovođenje mehanizma koordinacije koji omogućava saradnju različitih nivoa vlasti u skladu sa ustavnim nadležnostima, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku je razgovarano o nastavku procesa evropskih integracija u svjetlu mišljenja Evropske komisije o zahtjevu BiH za članstvo u EU, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH. 

Nakon sastanka sa Cvijanovićevom, Vigemark se sastao i s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, te je takođe istaknuto da je neophodno formirati vlast na svim nivoima u BiH.

Dodik je zahvalio na korektnom odnosu EU prema BiH, a koji se, između ostalog, kako je saopšteno iz Predsjedništva, ogleda i u pozitivnom mišlјenju Evropske komisije, izrazivši tom prilikom bojazan za postojanjem unutrašnjeg potencijala, te ocijenivši da je žarište krize u Federaciji BiH, u kojoj nisu u stanju implementirati izborne rezultate i formirati vlast, a što se odražava i na nivo BiH. 

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije