BiH

Vigemark u oproštajnoj posjeti kod Zvizdića

Vigemark u oproštajnoj posjeti kod Zvizdića
Foto: Savjet ministara BiH | Vigemark u oproštajnoj posjeti kod Zvizdića

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH, ambasadora Lars-Gunara Vigemarka.

Razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i o najvažnijem spoljno-političkom cilju Bosne i Hercegovine, a to je nastavak puta ka Evropskoj uniji.

Zvizdić je rekao da je Bosna i Hercegovina opredijeljena za evropski put i naglasio da je u narednom periodu važno osigurati neophodne uslove za ulazak u Evropsku uniju, što bi našoj državi poboljšalo ekonomsku perspektivu. Zvizdić je upoznao  Vigemarka sa stepenom pripreme Akcionog plana za realizaciju 115 prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije i rekao da je dokument u  završnoj fazi i da Direkcija za evropske integracije radi na finaliziranju u saradnji sa institucijama na svim nivoima vlasti u Bosni i Hercegovini.

Zvizdić i Vigemark su se saglasili da je neophodno ubrzati formiranje vlasti kako bi se nastavile reforme koje su značajne za sve građane BiH.

Vigemark je čestitao na uspješno realizovanim aktivnostima u proteklom periodu i izrazio uvjerenost da će Bosna i Hercegovina nastaviti napredovanje na putu evropskih integracija.

Zvizdić je poželio Vigemarku daljnji lični i poslovni uspjeh.

Sastanku je prisustvovao i Kaldoun Sino, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH.

                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije