BiH

Vigemark uručio članoviima Predsjedništva BiH Mišljenje Evropske komisije

Vigemark uručio članoviima Predsjedništva BiH Mišljenje Evropske komisije
Foto: Predsjedništvo BiH | Vigemark uručio članoviima Predsjedništva BiH Mišljenje Evropske komisije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su danas šefa Delegacije EU u BiH i specijalnog predstavnika EU u BiH ambasadora Lars-Gunara Vigemarka.

Vigemark je uručio članovima Predsjedništva BiH Mišljenje Evropske komisije o kandidatskom statusu BiH, koje je predstavio komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han, u okviru "Paketa proširenja za 2019. godinu", Komitetu za vanjske poslove Evropskog parlamenta.

U Mišljenju je prezentovana sveobuhvatna analiza stanja u zemlji, kao i sve što je dosada urađeno i ono što stoji kao obaveza da se ispuni na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, rečeno je prilikom susreta. Evropska komisija je predstavila mapu puta za provođenje reformi, prije svega u oblasti demokratije, vladavine prava i javne uprave.

Još jednom je ponovljena podrška i posvećenost evropskom putu zemlje i nastavku reformskog procesa.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Vigemarku na angažmanu i posvećenosti evropskoj perspektivi BiH, te ponovili opredijeljenost za nastavak reformskog puta, kako bi se ispunili svi uslovi za sljedeću etapu na evropskom putu zemlje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije