BiH

Viktor Nuždić: Ne gajimo nadu u pravosudne institucije

Viktor Nuždić: Ne gajimo nadu u pravosudne institucije
Foto: Nedžad Uglješa | Viktor Nuždić: Ne gajimo nadu u pravosudne institucije

SARAJEVO - Ne gajimo nadu da će pravosudne institucije obaviti posao onako kako bi trebalo, rekao je danas u Sarajevu, Viktor Nuždić, direktor Republičkog centra za istraživanje zločina Republike Srpske.

Mirnom šetnjom u Sarajevu, uz polaganje cvijeća i vjerskim pomenom danas se obilježavaju 32 godine od dešavanja u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici.

Obilježavanju su, između ostalih, prisustvovali članovi porodica stradalih, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predstavnici Srpske u institucijama BiH.

Okupljeni su naglasili da pravosudni procesi vezano za dešavanja iz maja 1992. godine teku u nedogled.

“Zato što ne gajimo nadu da će pravosudne institucije obaviti posao onako kako bi trebalo, Republički centar će ove godine promovisati publikaciju koja se odnosi na cjelokupne događaje. Riječ je o publikaciji koja će obuhvatati sva dešavanja nad pripadnicima Jugoslovenske narodne armija u aprilu i maju 1992. godine u Sarajevu“, rekao je danas u Sarajevu, Viktor Nuždić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije