BiH

Višković: Cilj da Bijeljina dobije prvog gradonačelnika iz SNSD-a

Višković: Cilj da Bijeljina dobije prvog gradonačelnika iz SNSD-a
Foto: Srna | Višković: Bijeljina da dobije prvog gradonačelnika iz SNSD-a

​BIJELJINA - Potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Radovan Višković najavio je večeras kao jedan od stranačkih ciljeva da na lokalnim izborima naredne godine Bijeljina dobije prvog gradonačelnika iz SNSD.

"Bijeljina je velika gradska organizacija i velika izborna jedinica i na vrijeme smo počeli pripreme da ovu gradsku organizaciju dovedemo u situaciju da po prvi put imamo gradonačelnika iz SNSD-a u Bijeljini", rekao je Višković novinarima uoči sastanka sa Gradskim odborom stranke u Bijeljini.

Potpredsjednik SNSD-a je kao teme sastanka naveo nedavno usvojene zaključke Glavnog odbora ove stranke koji se odnose na lokalne izbore, odgovor na deklaraciju SDA i političku i ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj.

"Predstaviću zaključke članovima Gradskog odbora, saslušati eventualne primjedbe i komentare, jer će ti zaključci u suštini biti osnova za međukoaliciono dogovaranje i pripremanje posebne sjednice Narodne skupštine koja će u suštini biti odgovor na deklaraciju SDA", istakao je Višković.

Prema njegovim riječima, ta sjednica trebalo bi da bude održana do kraja oktobra.

"Razgovaraćemo i o ekonomskoj i političkoj situaciji, o planu povećanja plata u Republici Srpskoj od nove godine, a svakako i o spremnosti Gradskog odbora SNSD Bijeljina za lokalne izbore iduće godine", naveo je Višković.

On je podsjetio da imaju 63 zaključka Glavnog odbora SNSD-a, a kao osnov je naveo ocjenu da je ova stranka pobjednik posljednjih izbora, da je SNSD zadovoljan postignutim izbornim rezultatima za pojedinačne funkcije i za stranku, te da stranački organi treba da rade na tome da na lokalnim izborima taj rezultat i povećaju, koliko je moguće.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Nedeljko Ćorić rekao je novinarima da je riječ o redovnom sastanku čiji je cilj predstavljanje političkih stavova stranke i ekonomskih parametara u Republici Srpskoj.

"Želimo da sve zaključke Glavnog odbora SNSD-a približimo svakom članu stranke kako bi bilo vidljivo da su naše politike konzistentne i usmjerene na očuvanje nacionalnog jedinstva i razvoj Republike Srpske", naveo je Ćorić.

Sastanak Viškovića sa sa Gradskim odborom SNSD-a Bijeljina održan je u prostorijama Narodne biblioteke "Filip Višnjić" u gradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije